Mia Cara    

    Født i 1957

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er født  i Sofia, Bulgarien og har boet i Danmark siden 1990.

Adskillige års artistisk søgen og eksperimenter endte med et klart svar. Ja, jeg er naivistisk kunstner og naivisme er hvad jeg vil beskæftige mig med. Det kommer fra hjertet og selvom jeg stadigvæk maler et abstrakt billede en gang imellem eller et billede med mere fri håndbevægelse i, er jeg en naivistisk kunstner.  

Mine malerier fortæller små historier. Fortællingen foregår oftest i by- og gadelivet.  Motiverne er hentet fra det Københavnske dagligdag og byens mangfoldighed.  Malerierne rummer en enorm livsglæde og varme.  Jeg er specielt inspireret af de mange Københavnske tårne som fremstår i næsten alle mine malerier. Iser panoramabillederne, malet i fugleperspektiv og med mange detaljer er som en anden fortolkning af Gasolin’s song ”Se din by fra tårnets top”. 

Det er en så fantastisk følelse og motivation at se folks begejstring og glæde ved mødet med den naivistiske verden. Det bedste er altid når man ser dem smile. For ingen kan modstå magien og uskylden af de naivistiske billeder. Det er også det, som jeg selv elsker i naivistisk kunst. Det er en verden der er forbudt for kynisme, sure mennesker, dårlig vejr og uoverkommelige problemer. Det er en verden, som bevarer vores barnlige sjæl og evige optimisme. 

Mia Cara

Udvalgte udstillinger:  

Galleri Naif – permanent udstilling - Mia Cara har åbnet i 2012 Galleri Naif, som er det eneste galleri i Danmark der udelukkende præsenterer naivistisk kunst. Altid et stort udvalg af danske og udenlandske kunstnere.

Landskrona Art Gallery , Sverige – ”International D’art Naïf”

Fuglsanghus , Hørsholm

Kunstforening ”Novo Nordisk”

Kunstforening ” BO-VEST”

Farum Kulturhus

Strand- Galleriet – ”Al Landsens Naivister”

Galleri Folio

Galleri Bagatel, Minimaludstilling

Galleri Knud Grothe, Danske Naivister

Galleri Hindhede, Middelfart

Galleri Bagatel, Albertslund

Copenhagen Art Fair

Galleri Gilberg, Fredericia 

Celebration of LE DOUANIER ROUSSEAU - Rundetaarnet

Kunstgalleriet Odense 

Pakhuset, Nykøbing Sj 

 

Bøger: ”Naivister i Danmark”


 

 

 

 

 

back  /  home